Rubin panzió

PÁLYÁZATAINK

A SECINTELL Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. a TFC-1-1-1-2017-2018-00581 azonosítószámú, „A Rubin panzió komplex fejlesztése” című projekt keretein belül kapott lehetőséget a Panzió minőségi és szolgáltatási színvonalának fejlesztése megvalósítására

 

A projekthez elnyert támogatás mértéke: 49 855 400 Ft, 70%-os támogatási intenzitással. A projekt összértéke: 71 222 000 Ft.

A Rubin Panzió, a természeti és kulturális kincsekben gazdag Gyomaendrődön található. A várostól 3 km-re található, közel két hektáros parkban fekvő 1500 nm-es épület 2006-ban lett teljes átépítés után panzióvá alakítva. A Panzió azóta nem lett korszerűsítve, csak a szükséges karbantartásokat végeztük el rajta.

Panziónk 12 vendégszobával rendelkezik jelenleg, melyek pót ágyazhatók.

A szobák mindegyike fürdőszobával, igény szerint zuhanyzós, vagy hidromasszázs káddal felszereltek. Mindegyikük légkondicionált. A vendégeink felüdülését szolgálja a földszinti bár, mely téli szezonban méltó helyszíne a szaunázás, szoláriumozás, és medencézés fáradalmainak kipihenésére. Panziónk a környéken egyedülálló 110 nm-es mediterrán hangulatú medenceterasszal rendelkezik, ahol az év minden szakában élvezhetik vendégeink a melegvizes masszázs gyógyító hatásait.

Sajnálatos, hogy a 12 éve átadott medence gépészet is elfáradt, a masszázs szivattyú és a vezérlő egység cserére szorult, valamint a vízfelületet fedő párazáró takaró is szakadozott.

A parkban kellemesen kialakított söröző, és piknikező helyek várják az ide látogatókat. Ebben a parkban került kiépítésre a teniszpálya, egy rönkfából épített játszótér játszóházzal és homokozóval, valamint felállításra került a parkban egy LED megvilágítású Totem oszlop, melyről jól belátható Gyomaendrőd.

A pálya megépítése után a park rekonstrukciója is szükségessé vált, részben az építési munkálatok miatt, részben pedig a kipusztult fák, bokrok pótlása, valamint az új arculat kialakítása miatt is. Korábban a panzió ingyenes szolgáltatásai: Internet, szauna, szolárium, masszázs és élménymedence, valamint a vendéglő részben felállított asztali tenisz, légkorong, és biliárd használata.

Az internet azonban nem volt kiépítve, az épület több részén nem elérhető, vagy ha egyszerre több vendég szerette volna használni, nem működött, lefagyott, lelassult. Ebből adódóan szükségessé vált a rendszer átépítése, mely szintén a pályázati projekt része volt.

Térítési díj ellenében igénybe vehető: a kétsávos automata tekepálya használata. Jelen fejlesztés megvalósításával egy 3 csillagos panzió minősítéssel rendelkező, 12 teljes körűen felújított és 2 db újonnan kialakításra került vendégszobát tartalmazó kereskedelmi szálláshely jött létre Gyomaendrődön.

A meglévő szobák és hozzájuk tartozó fürdőszobák felújításán, a belső megjelenésének átalakításán, arculatjavításon túlmenően 2 db új szoba is kialakításra került a kapacitásbővítés érdekében. A mozgáskorlátozottak számára egy földszinti külön szoba is akadálymentesítésre került, annak érdekében, hogy a kerekesszékkel közlekedő személyek számára a legbiztonságosabb és legkényelmesebb pihenés és kikapcsolódás lehetőségét tudjuk nyújtani.

Ezen felül az étterem oldalsó bejáratához a régi fahíd helyére egy új, vas-betonszerkezetes, biztonságos korláttal megépített, és a lakodalmak esetén boldogságkapuként bedíszíthető boltíves felső vasszerkezettel kialakított olyan híd került megépítésre, melyen a mozgáskorlátozott vendégeink szintkülönbség nélkül juthatnak be a vendéglőbe.

Ezen felül a panzió főbejáratához pedig feljáró rámpa került kialakításra a kerekesszékkel közlekedők számára.

A projekt keretében a minőségi szálláshelyfejlesztésen túlmenően sor került szolgáltatásbővítésre is. Így pl. kiépítésre került egy 10x6m alapterületű, ácsolt faszerkezetes, cölöpalapokra épített, térköves burkolattal ellátott grillterasz, valamint ennek végében megépítésére került a kerti konyha, mely a hús előkészítéstől a zöldségek tisztításáig minden munkafeladatnak helyet biztosít.

A konyha része egy kétfázisú szennyvízrendszerbe kötött hideg-melegvizes mosogató, a búbos kemence, a beépítese sparhelthel, illetve a grillrácsos sütögető, mely alkalmanként a bográcsozásra is használható, és a beépített előkészítő asztalok, mely a készételek tálalásakor is nagy segítség. Mindemellett kiépítésre került egy játszószoba az eddig bárként funkcionáló helyiségben.

Jelen pályázat célja a panzió korszerűsítése, felújítása, valamint új arculatának kialakítása volt.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.

A támogatott projekt 2020. szeptember 24.-én fejeződött be.

Pályázat Rubin panzió
Pályázat Rubin panzió