Az étteremválasztás mindig izgalmas feladat

 

Akár Gyomaendrődi lakosként, akár turistaként is szembesülhetünk ezzel a nehéz döntéssel, hogy melyik étterem nyújtja a legjobb élményt a környékünkön

 

Cikkünkben bemutatunk néhány hasznos tippet és eszközt, melyek segítségével könnyedén megtalálhatjuk a legjobb helyi éttermeket.

1. Facebook

A Facebook nem csak a barátokkal való kapcsolattartásra jó. A Facebook oldal keresőfunkciója kiválóan alkalmas helyi éttermek, vagy menü rendelés felderítésére is.

1.1 Facebook kereső

Indítsuk a keresést a Facebook keresősávjának használatával. Írjuk be az „étterem Gyomaendrődön” mondatot, és a rendszer azonnal ajánlásokat fog tenni Gyomaendrődön található éttermekről.

1.2 Facebook helyek

A keresési eredmények között válasszuk a „Helyek” opciót. Ezzel megjelenik egy térkép, ahol azonnal láthatóvá válnak a környékünkön található éttermek.

Indítsuk a keresést a Facebook keresősávjának használatával. Írjuk be az étterem Gyomaendrődön mondatot, és a rendszer azonnal ajánlásokat fog tenni Gyomaendrődön található étterem
2. Google Térkép

A Google Térkép egy másik nagyszerű eszköz a helyi éttermek felfedezésére.

Rubin panzió-Gyomaendrőd étterem

2.1 Keresés a Google Térképen

Írjuk be a Google keresőbe, hogy „étterem” és a város nevét, majd váltunk térképes nézetre. A bal oldalon megjelenik az éttermek listája, a középső részen pedig a térkép.

2.2 Értékelések a Google Térképen

A Google Térképen megjelenő éttermek mellett értékelések is láthatóak. Ezek segítenek abban, hogy melyik étterem felel meg leginkább az ízlésünknek.

Értékelések a Google Térképen

3. Tripadvisor

A Tripadvisor egy másik hasznos eszköz, amely segít a helyi éttermek kiválasztásában.

3.1 Étterem keresése a Tripadvisoron

A Tripadvisor honlapján válasszuk az „Étterem” menüpontot, majd a felugró ablakban kattintsunk a „A közelben” opcióra. Ezután engedélyezzük, hogy a weboldal azonosíthassa a tartózkodási helyünket, és máris megjelenik azon éttermek listája, amelyek a közelünkben vannak.

4. Foursquare

A Foursquare egy másik remek eszköz a helyi éttermek kiválasztására.

4.1 Étterem keresése a Foursquare-en

A Foursquare honlapján írjuk be a város nevét, ahol keresünk, majd válasszuk a „food” opciót. A rendszer ezután megjeleníti a legjobb értékeléseket kapott éttermek listáját, térképpel együtt.

5. Helyi magazinok, oldalak, városok honlapjai

A helyi magazinok, oldalak és városok honlapjai is remek forrásai lehetnek az étterem ajánlásoknak. Írjuk be a Google keresőbe a településünk nevét és a „Gyomaendrőd étterem” szót, és nézzük meg a találatokat.

6. Hazai ajánló és gyűjtő oldalak

Végül, de nem utolsósorban, néhány hazai ajánló és gyűjtő oldal is segíthet a helyi éttermek felfedezésében. Néhány példa:

A hovamenjek.hu oldalon településre szűrhetjük a találatokat, és a legmagasabb értékeléseket kapó éttermeket kapjuk a lista elején.

6.1 Ittjartam.hu

Az ittjartam.hu oldalon beírhatjuk a településünk nevét, és egy összefoglaló oldalt kapunk, ahol láthatjuk, hány darab étterem közül választhatunk.

Az etterem.hu oldalon beírhatjuk a településünk nevét, és azonnal az étel típusa alapján is kereshetünk.

7. Összefoglalás

Reméljük, hogy cikkünk segítséget nyújtott a helyi éttermek kiválasztásában. Mielőtt döntést hozunk, érdemes több forrásból is tájékozódni, és figyelembe venni mások véleményét és tapasztalatait. Így biztosan találhatunk olyan éttermet, amely megfelel az ízlésünknek és a várakozásainknak. Boldog étkezést!