Az esküvői ruha választás a legfontosabb része mind a menyasszony, mind a vőlegény számára

 

De miért választják a fehér színt annyi menyasszony?

 

A fehér szín jelentése

A fehér szín a tisztaságot, egyszerűséget és tökéletességet szimbolizálja. Az öröm és vigasság színeként is ismert, a fehér virág pedig a gyermekáldást jelképezi. Azonban, a fehér szín jelentése különböző kultúrákban eltérő lehet. Például Kínában, a fehér a halál és a gyász színe.

Az, hogy a fehér szín milyen értékeket képvisel, nagyban függ az adott kultúrától, és még a kultúrán belül is változhat.

 

A fehér esküvői ruha története

A fehér esküvői ruha története

A fehér esküvői ruha története nem vezethető vissza az ókori görögök vagy rómaiak korához, hanem inkább az 1840-es évekhez. Ekkor Nagy-Britannia uralkodója, Viktória királynő fehér ruhában vonult az oltárhoz. Ez a nap indította el a fehér esküvői ruha divatját.

„Viktória királynő esküvője volt az első nagy médiaesemény, ahol a fehér szín dominált.”

 

A fehér esküvői ruha Magyarországon

 

A magyar divattörténetben sem volt mindig hagyomány a fehér esküvői ruha. Kalocsán és a Berettyó-felvidéken például a menyasszonyok fekete ruhát viseltek. A fekete az ünnepélyesség, az elegancia, a változás és a megújulás szimbóluma volt az akkori emberek számára. „A fekete szín nem a gyászt, hanem az ünnepélyességet szimbolizálta a magyar népdalokban.”

 

A fehér szín a világban

 

A világ különböző részein lévő kultúrákban a fehér szín nem mindig játszik főszerepet. Ghánában, Romániában, Srí Lankán, Indiában, Skóciában, Pakisztánban és Kínában a piros és vörös különböző árnyalatai, illetve az élénk színek dominálnak.

A fehér esküvői ruha és a szüzesség

A fehér esküvői ruha és a szüzesség

A fehér esküvői ruha gyakran kapcsolódik a szüzességhez. Azonban ez egy modern elképzelés, és nem feltétlenül tükrözi a történelmi valóságot.

 

Színes esküvői ruhák

 

A 21. században egyre népszerűbbek a színes esküvői ruhák. Az élénk színek, virágmintás és színátmenetes darabok gyakran kerülnek előtérbe.

 

Az ideális esküvői ruha

 

Az ideális esküvői ruha az, amelyben a menyasszony jól érzi magát. Ha a menyasszony ragyog az általa kiválasztott színben, akkor ő maga is ragyog az esküvő napján. „Az ideális esküvői ruha az, amelyben a menyasszony jól érzi magát.”

A fehér esküvői ruha története és jelentése különböző kultúrákban és időszakokban változik. A lényeg az, hogy a menyasszony olyan ruhát válasszon, amiben jól érzi magát és amely tükrözi személyiségét.